Öğrenme farklılıkları, geçmişten gelen işlevsiz yaşam alışkanlıkları, çalışma becerisi kazanma-sürdürme vb. gibi bir çok benzersiz ihtiyaçları olan öğrencilerin, bireyselleştirilmiş bir mentorluk/yol göstericilik desteğine ihtiyaçları var. Birincil prensip: Her öğrenciye ayrı ayrı erişebilecek bir danışmanlık hizmeti planlayarak, öğrencilere olumlu ve etkili müdahale sürekliliği olan bir destek sağlamak… Bakırköy Sentez’in bu doğrultudaki danışmanlık sürecini özetleyecek olursak: – Kayıt anından itibaren, kurs işleyişinin toplamda nasıl bir fayda sağlayabileceğinin ve buna nasıl adapte olacağının yol haritası öğrencilere tanıtmakla süreç başlamış olur.
1) Her öğrenciyle her hafta sabit 1 gün ve saatinde düzenli mentorluk/danışmanlık görüşmesi yapılır. (Bu görüşmelerde özetle: önceki alınan karar ve uygulamalar değerlendirilir ve sonraki görüşmeye kadar yapılacaklar somutlaştırılır.)
2) Her öğrencinin, (kendisiyle beraber oluşturulmuş), uygulama takibi yapılan bir çalışma programına sahip olması sağlanır. Bu program, öğrenci için monoton bir işçiliğe dönüşmemesi ve işlevini yitirmemesi açısından, yerinde müdahale zamanları seçilerek her hafta güncellenir.
3) Derslere giren öğretmenler, kendi branşlarının rehberliğini yapmayı yıl boyu sürdürür. O derse nasıl çalışılması gerektiği, çalışma konularının parçalara bölünmesi, doğru doküman kullanımı, amaca yönelik ödevlendirme ve ödev sonrası yapılacak uygulamalar konusunda öğretmenler tam sorumludur. Sentez, kurumdaki toplam kontenjanı ve sınıftaki öğrenci sayısını sınırlandırarak öğretmenlere bu sorumlulukları üstlenmeleri için uygun koşulları hazırlar.
4) Haftalık verilerin değerlendirilmesi ve onlardan edinilen kanaatler, Öğrenci Koçu tarafından; haftalık bireysel; Koç-Öğrenci görüşmelerinde somut dayanaklar olarak gündeme getirilir.
5) Görüşmelerin ve çalışmaların devamlılığı sayesinde, öğrencilerin güçlü yanlarını fark etmelerini ve harekete geçmelerini sağlamak en net amaçtır.
(PERSİST *sürdürmek, devamlılık* anlayışı: istikrar ve bütünlük gösteren çalışmaları, hedefe ulaşma konusunda temel prensip olarak görür ve öğrencilere bunu benimsetmek üzerine bir işleyişi kurulur)
6) Sentez Eğitim, yukarıdaki amaçlar doğrultusunda devamsızlığın engellenmesi ve zaman yönetimi konusunda ısrarlı ve titiz davranır.
7) Öğrencilere, çalışma becerilerini geliştirecek ödevler ve sorumluluklar verilir ve denetimi 2 aşamalı olarak yapılır. (Öğretmen-Koçluk Ekibi)
8) Hem öğrencilere hem de velilere; haftalık genel işleyiş ve ders programı hakkında bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılır.