
Dersler:
-YKS konu müfredatı 9-12.sınıf arasındaki tüm ders bilgilerini kapsıyor ve bu içeriğin öğrencilere TYT-AYT sınav formatına uygun kazanımlar hedeflenerek öğretilmesi gerekiyor.
(bkz. TYT Neden Özel Bir Hazırlık Gerektiriyor.)
(bkz. Sentez Mezun Programı)
-Sentez Eğitim, Mezun öğrencilerin YKS hazırlığı için, bu konu bilgilerini kişiselleştirilmiş ve ihtiyaçlara göre karşılamak için Küçük Grup Öğretimi yapar. (8 Kişilik Sınıflar)
-Sentez 32 kişiyle (4 grup) sınırladığı mezun öğrenci kontenjanıyla, her öğrenciye ihtiyaç duyduğu anda kendi ders öğretmeniyle bireysel olarak çalışabilme imkanı sağlar.
-TYT-AYT konuları işlenmeye eş zamanlı başlar ve Nisan 15’te konular bitirilecek şekilde bir ders planı uygulanır.
(bkz. Butik Dershane olmakla ne kastediyoruz)
Koçluk:
Kurumun kendisi; tüm öğeleriyle bir koçluk organizasyon bütününü oluşturur:
-Öğretmenler kendi branşlarının TYT-AYT hazırlık rehberliğini ve öğrencinin buna uygun çalışma takibini yapar. Sadece “ders anlatıcısı” değillerdir.
-Öğrenci koçunun, her öğrenciyle 2 haftada 1 periyodik tekrar eden ve günü-saati net görüşme seansları vardır.
(Bkz. Sentez Koçluk-Danışmanlık Konsepti)
Öğretmenler:
-Dersine girdiği her öğrencinin, kendi branşlarıyla ilgili tüm bireysel çalışma, ödev, uygulama, kişisel soruları vb ihtiyaçları takip ederler.
-Bu takibi, kurum genelinde bir bütünü oluşturacak organizasyonun parçası olarak yürütürler. (Öğretmen-Öğrenci Koçu-Sınıf Danışman öğretmeninin iş birliği…)
-Öğretmenler, kurumun tam zamanlı eğitimcileridir ve ayrıca:
* pedagojik becerileri yüksek,
* öğrenci iletişimi konusunda deneyimli,
* sorumluluk alan ve bu sorumluluğu öğrencilerin de taşımasını sağlama görevi üstlenirler.
Deneme Sınavları:-Her Cuma saat 10.15’te farklı bir yayınevine ait güncel ve kurumsal deneme sınavı.
(bkz. Sentez Deneme Kulubü
-Her deneme sınavından sonra ders ve konu analizi içeren karne.
-4 deneme sınavında 1; öğrencinin bu 4 deneme sınav kitapçığında boş ve yanlış sorularının bir araya getirilerek oluşturularak kendisine verilen “Kişisel Sıfır Hata” kitapçığı. (100 sayfa)
-5 deneme sınavında 1, öğrencinin bu 5 sınavdaki yanlış sorularına ait konu kazanımlarından hareketle oluşturulmuş, kişiye özel soru bankası. (200 sayfa)
(Soru bankasının “İçindekiler” bölümünde öğrencinin sınav analizi ve eksik kazanımlarına ait soru tiplerinin listesi yer alır.)
-Eylül-Ocak arası (1 adet) ve Ocak-Nisan arası (1 adet) öğrencinin girdiği tüm sınavların toplam soru analiziyle ortaya çıkan kazanım eksiklerine göre kişiye özel oluşturulmuş 2 ek soru bankası. (300 sayfa)
Kaynak Kitaplar: