Eğitimde başarı için, sadece bilgiye ve zekaya sahip olmak yeterli olmuyor. Aynı zamanda motivasyon, planlama, strateji, disiplin ve hedef odaklılık gibi faktörler de önemlidir. Bu faktörleri geliştirmek için ise öğrencilere bireysel olarak odaklanan, onların ihtiyaçlarını ve hedeflerini anlayan, onlara rehberlik eden ve destekleyen bir eğitim sistemi gereklidir. İşte bu noktada, butik dershane sistemi devreye girer.Butik dershane sistemi, sınırlı-küçük bir gruba, yüksek derecede uzmanlaşmış hizmetler veya ürünler sunan kişiselleştirilmiş işletme anlamına gelen butik kavramını eğitime uyarlayan bir kurs organizasyonudur. Butik dershane sisteminin temel özellikleri şunlardır:
- Kurum kontenjanı sınırlı tutulur ve öğretmen-öğrenci oranının yüksek olması sağlanır. Böylece her öğrenciye yeterli zaman ve ilgi ayrılabilir.
- Sınıflar maksimum 9 kişiden oluşur ve her öğrencinin haftalık sabit bir günde tekrar eden kendine ait bir Koçluk Görüşme Randevusu vardır. Koçluk görüşmeleri, branş öğretmenleri dışındaki bir ekip olarak Eğitim Koçları tarafından yapılır. Eğitim koçları, öğrencilere her görüşmede yanında getirmesi için bir Koçluk Dosyası hazırlar. Bu dosyada haftalık çalışma planı çizelgesi, önceki haftanın planlarının denetlenmesi, kitap-kaynak takibi çizelgeleri, hedef netlerle ilgili dokümanlar vb. bulunur. Koçluk Dosyası, öğrencilerin hem haftanın 7 gününü nasıl geçirdiğinin programını düzenli takip etmek hem de Sınav Hazırlık Stratejisini benimsemesine yönelik bir çok takip dokümanını içerir.
- Öğrencilere sınıf dersleri dışında, branş öğretmenlerinin denetiminde katıldığı Study Room saatleri programlanır. Modern Kütüphane ve az öğrencinin bulunduğu Çalışma Ortamı sağlanarak, her öğrencinin sınırsız öğretmenlere erişimi sağlanır.
- Kurumun fiziki şartlarını, teknolojik donanımını ve personel kalitesini butik dershane standartlarına uygun hale getirmek.
- Kurumun kontenjanını belirlemek ve kayıtları buna göre almak.
- Öğrencileri seviye ve hedeflerine göre sınıflara yerleştirmek.
- Her sınıf için uygun bir ders programı hazırlamak.
- Her öğrenci için bir Eğitim Koçu atamak ve koçluk görüşmelerini planlamak.
- Her öğrenciye bir Koçluk Dosyası hazırlamak ve takip etmek.
- Her öğrenci için uygun bir Study Room programı oluşturmak ve uygulamak.
- Öğrencilerin akademik performanslarını, motivasyonlarını ve gelişimlerini sürekli olarak izlemek ve değerlendirmek.
- Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre ek hizmetler sunmak (örn. birebir ders, rehberlik, danışmanlık, seminer, etkinlik vb.)